Zsindelyes pálinka webáruház

prémium pálinkák a Pálinkamester ajánlásával

„Elő-kóstoló”

A pálinka tűz és víz, a pálinka szenvedély, a pálinka maga a gyümölcs.

Magyarországon az alkoholok lepárlása és az égetett szeszesitalok készítése több mint hét évszázados múltra tekinthet vissza. A tudás apáról fiúra szállt, és gyakran előfordult, hogy a főzőmesterek egy-egy titkos receptet féltett kincsként őriztek. Így meglehetős tisztelet és elismerés övezte a pálinkamestereket, de a hírnévhez felelősség is tartozott, hiszen nem ritkán nyilvános megaláztatás volt a fizetség egy-egy elrontott főzet után.  

A jó párlat elkészítését mai napig kérdések egész sora övezi. Elhatároztam, hogy utána járok a titoknak és beiratkoztam a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszerkarára, ahol a Sör- és Szeszipari Tanszéken végeztem, mint Élelmiszer Technológus Mérnök. Gyakorlati időmet 2005-ben az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdében töltöttem, és az elméleti tudást, egy korszerű jól felszerelt üzemben egészíthettem ki a tapasztalatok elengedhetetlen elsajátításával. További mesterkurzusokon való részvételekkel, pálinka kóstolói tréningekkel és különböző versenyeken való bíráskodással sikerült még közelebb kerülnöm a pálinka készítés hivatásához. Jelenleg a Zsindelyesnél, mint üzemvezető dolgozom.

Webes kiskereskedésünkkel azokat a „pálinka-barátokat” szeretnénk megkeresni, akiknek fontos a minőség, kedvelik a kuriózumokat és nem utolsó sorban érdeklődnek a pálinka készítése és pálinka kultúrája iránt. Szeretnénk minél szélesebb körben népszerűsíteni a kifinomult és mértékletes pálinkafogyasztást.

    

    Kedves Egészségünkre!

     Fehér Csaba
     pálinkamester

A név kötelez! - szokták mondani, és most ennek eleget téve elmondhatom, hogy a Budapesti...
A birs pálnkafőzdei felhasználása nem rendelkezik olyan mértékű tradíciókkal, mint pl....
Többet iszik, aki állva iszik A gasztro-kultúra színes palettáján számtalan ital...
Hariforma Bt.
4220 Hajdúböszörmény
Király Jenő tér 1/B
A Pálinkamester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes,
kultúrált italfogyasztásnak. Ezért pálinka fogyasztását 18 éven aluliak
számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem áll módunkban.