Zsindelyes pálinka webáruház

prémium pálinkák a Pálinkamester ajánlásával

Pálinkamester - Pálinka webáruház
A név kötelez! - szokták mondani, és most ennek eleget téve elmondhatom, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának felsőfokú oktatása által, hivatalosan is Pálinkamester vált belőlem. Az egyetem oktatóinak elhivatottságának és a lelkes hallgatói közösségnek köszönhetően a pálinkás szakma egy elit társasága született meg a képzés során. Aki kicsit is komolyabban szeretne foglalkozni a pálinka készítésével, vagy csak érdeklődik a pálinka kultúra, pálinka turizmus vagy egyéb pálinkával kapcsolatos témák iránt, azoknak meleg szívvel ajánlom a Pálinkamester képzést.
A pálinka fogyasztás korabeli szabályozásai
Napjainkban a mértékletesség elvét az alkoholfogyasztásra vonatkozólag sajnos sokan nem tartják be. Ezen komoly problémára, már a pálinka elterjedésével egy időben felfigyeltek. A pálinka hatásának vizsgálata és az antialkoholista mozgalmak, már a Középkorban szükségessé váltak. Ez köszönhető a pálinka és egyéb szeszesitalok népszerűségének. Dr. Balázs Géza tanszékvezető egyetemi tanár munkássága nagyon sok példával bizonyítja a korabeli túlzott alkoholfogyasztás elleni propagandák sokszínűségét...  
Birs pálinka a Pálinkamester ajánlásával
A birs pálnkafőzdei felhasználása nem rendelkezik olyan mértékű tradíciókkal, mint pl. a szilva, kajszi barack vagy körte csak néhány gyümölcs fajt megemlítve a teljesség igénye nélkül. Leginkább házikerti növény révén, ritkábban készítettek csupán birsből gyümölcs pálinkát. A hazai élelmiszeripar számára a 80-as években megindult teleépítési hullám nyújtott némi ellátmányt, de kimagasló mennyiségről még mindig nem beszélhetünk. Napjainkban ismét előtérbe került a birs, hiszen a 2000-es évek elején berobbanó pálinka forradalom teret nyitott a minőségi birspárlatoknak.
Házi pálinkafőzés, otthon főzés
A szesz égetésének korlátozását már a Késő Középkori emberek is fontosnak tartották. Részben a szakértelem nélkül készített pancsolt italok kiszűrése végett, részben a már akkor is problémát jelentő túlzott alkohol mámor miatt. A nemes urak saját kiváltságnak tekintették a pálinka készítést, és a szegényebb rétegeknek megtiltották a saját pálinka főzést, vagy adót szedtek késztermék formájában a lefőzött pálinkából. Nem nehéz elképzelni, hogy már akkor elindult a zugfőzők és az ellenőrző hatóságok közti örök „harc”.  
A pálinka és a bor
Többet iszik, aki állva iszik A gasztro-kultúra színes palettáján számtalan ital különlegesség megtalálható, hordozva magában sajátos ismérveit. A bor készítés és a pálinka főzés rokoni kapcsolata tagadhatatlan, hiszen mindkettő alapja a biológiai alkoholos erjedés. Azonban még a magyar borászok jó pár év tizede felzárkóztak a nemzetközi elithez, addig a minőségi pálinka készítés viszonylag fiatalnak mondható. Ámbár a több száz éves tradíció és a szakmai elhivatottság meghozta gyümölcsét. Egy ország rövid ital fogyasztását megváltoztatta a 2000-es években induló pálinka reform. Egy igen érdekes kutatás vizsgálta a bor fogyasztásával kapcsolatos szokásokat. Ha valaki egy hasonló pálinkás kutatásba kezdene, biztos meglepő eredmények születnének...
A pálinka szó eredete
A történelem nevezetes eseményei közül számtalan évszám fennmaradt az utókor számára. Azonban az első pálinka előállításának pontos dátumát és készítőjét nem ismerjük. A pálinkafőzés tudományának elterjedése anélkül zajlott, hogy eredetének pontos meghatározását fontosnak tartották volna. Nem igazán törődtek azzal, hogy egy találmány szabadalma mennyire értékes lehet a jövőben. A pálinka készítés nem köthető kizárólag egy ember nevéhez, ugyanis olyan folyamat során alakulhatott ki, amikor több tapasztalati forrásból merítkeztek a pálinka főzőmesterek.
A név kötelez! - szokták mondani, és most ennek eleget téve elmondhatom, hogy a Budapesti...
A birs pálnkafőzdei felhasználása nem rendelkezik olyan mértékű tradíciókkal, mint pl....
Többet iszik, aki állva iszik A gasztro-kultúra színes palettáján számtalan ital...
Hariforma Bt.
4220 Hajdúböszörmény
Király Jenő tér 1/B
A Pálinkamester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes,
kultúrált italfogyasztásnak. Ezért pálinka fogyasztását 18 éven aluliak
számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem áll módunkban.