Zsindelyes pálinka webáruház

prémium pálinkák a Pálinkamester ajánlásával

A pálinka és a bor

Többet iszik, aki állva iszik

A gasztro-kultúra színes palettáján számtalan ital különlegesség megtalálható, hordozva magában sajátos ismérveit. A bor készítés és a pálinka főzés rokoni kapcsolata tagadhatatlan, hiszen mindkettő alapja a biológiai alkoholos erjedés. Azonban még a magyar borászok jó pár év tizede felzárkóztak a nemzetközi elithez, addig a minőségi pálinka készítés viszonylag fiatalnak mondható. Ámbár a több száz éves tradíció és a szakmai elhivatottság meghozta gyümölcsét. Egy ország rövid ital fogyasztását megváltoztatta a 2000-es években induló pálinka reform.

Egy igen érdekes kutatás vizsgálta a bor fogyasztásával kapcsolatos szokásokat. Ha valaki egy hasonló pálinkás kutatásba kezdene, biztos meglepő eredmények születnének...

Az amerikai Iowa State és a Cornell Egyetem közös kutatást végzett, amelynek valószínűleg magyar diákok is szívesen lettek volna kísérleti nyulai: 73 egyetemi hallgatónak hetente legalább egy pohár bort kellett fogyasztania különböző körülmények közt, a kutatás során pedig a körülmények hatását vizsgálták az elfogyasztott bormennyiségre. Kiderült, hogy szélesebb kelyhű pohárba közel 12%-kal többet töltöttek. A szín is számít: a fehérborból 9%-kal több kerül a pohárba, mint vörösből: a kontrasztos szín ugyanis könnyebben parancsol megálljt töltés közben. Az is bebizonyosodott, hogy ha kézben van a pohár, hajlamosabbak vagyunk vagy 10 %-kal többet tölteni, mintha az asztalon lenne a pohár. A kutatás egy korábbi német tanulmányból is idéz, miszerint a piros és a kék hangulatvilágítás fokozza az ivási kedvet ellentétben a fehér és a zöld fénnyel. Tehát, ha vigyázni szeretnénk alkoholfogyasztásunkra, érdemes ügyelni a körülményekre! (forrás: Vincemagazin.hu)

A név kötelez! - szokták mondani, és most ennek eleget téve elmondhatom, hogy a Budapesti...
A birs pálnkafőzdei felhasználása nem rendelkezik olyan mértékű tradíciókkal, mint pl....
Többet iszik, aki állva iszik A gasztro-kultúra színes palettáján számtalan ital...
Hariforma Bt.
4220 Hajdúböszörmény
Király Jenő tér 1/B
A Pálinkamester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes,
kultúrált italfogyasztásnak. Ezért pálinka fogyasztását 18 éven aluliak
számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem áll módunkban.