Zsindelyes pálinka webáruház

prémium pálinkák a Pálinkamester ajánlásával

Hogyan fogyasszunk pálinkát
Az egyes italokra vonatkozó szokások nagyban eltérhetnek egymástól, köszönhetően a szeszes italok és azok fogyasztási kultúrái sokszínűségének. Napjainkban a pálinka növekvő népszerűségéhez elengedhetetlen, hogy egyre többen ismerjék e nemes ital fogyasztásának néhány nagyon fontos szabályát.
Mire érdemes figyelni pálinka vásárláskor?
Nehéz eldönteni külsőségek alapján, hogy milyen pálinkát érdemes választani, mivel a legtöbb cég terméke egyformán tetszetős. Ha nem ismerjük a megvásárolandó terméket, akkor a bolt polca előtt hosszas tanakodás előzheti meg a vásárlást. Bizonyos szaküzletekben, vinotékákban, kérhetünk segítséget, da sajnos még mindig kevés a megfelelően képzett eladó, akik segíthetnének kételyeink eloszlatásában. Most ebben próbál egy kis útmutatást nyújtani a Pálinkamester.
A pálinka, mint gyógyszer
A modern orvostudomány és a népi gyógyászat, sokszor kerül szembe egymással abban a kérdésben, hogy a pálinkának valóban létezik-e gyógyító hatása? Hajdanán amikor még nem létezett tudományos orvoslás vagy rendszeres orvosi rendelés, a betegségekkel és járványokkal szembeni védekezés céljából kénytelenek voltak az emberek a természetben megtalálható alapanyagok felhasználásával saját maguknak orvosságot készíteni. Korunkban, ha csak részben is, a természetgyógyászat újra alkalmazza a hagyományos gyógymódokat és gyógyszereket, amelyek közül néhány még mindig ismert.
Ajándék ötletek pálinkából
Ami a skótoknak a scotch, az olaszoknak a grappa, nekünk magyaroknak a pálinka. Ezen égetett szeszesital fajta évszázadok óta a magyarok táplálkozási kultúrájának szerves része.  Sok szempontból különbözik a ma ismert pálinka az elmúlt kor rövid italától, azonban egy dologban nem változott, a közösség alkotó szerepében.
A Mikulás és a pálinka
Bizonyára nem kell bemutatnom a mindig jó kedélyű, fehér szakállas öregurat, piros ruhában. Mégis nagyon keveset tudunk a Télapó valódi kilétéről, történetéről. December 5. éjjelén a Mikulás ellátogat minden házba és ajándékokat osztogat, persze csak, ha jól viselkedtünk. Az elmúlt időben sokat változott a Mikulás legenda, a 11. századi elindulása óta. Ez döntő részben a globalizáció és a hagyományok elüzletiesedésének köszönhető. A jelenkori tudásunk alapján a Mikulás Lappföldön él, rénszarvasok húzzák a szánját és elképzelhetetlenül nagy zsákjában megannyi ajándékot rejt a gyerekek legnagyobb örömére.
Eredetvédett pálinka
Az élelmiszeripari termékeken feltüntetett származási hely és azok jogi védelme, a fogyasztó számára segítséget adhat a keresett minőség kiválasztásában, hiszen ezen termékeket az előírt általános élelmiszertörvények betartása mellett a meghatározott területre jellemző és előírt készítési módszerekkel gyárthatnak.
A név kötelez! - szokták mondani, és most ennek eleget téve elmondhatom, hogy a Budapesti...
A birs pálnkafőzdei felhasználása nem rendelkezik olyan mértékű tradíciókkal, mint pl....
Többet iszik, aki állva iszik A gasztro-kultúra színes palettáján számtalan ital...
Hariforma Bt.
4220 Hajdúböszörmény
Király Jenő tér 1/B
A Pálinkamester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes,
kultúrált italfogyasztásnak. Ezért pálinka fogyasztását 18 éven aluliak
számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem áll módunkban.