Zsindelyes pálinka webáruház

prémium pálinkák a Pálinkamester ajánlásával

Pálinka akkor és most
A szeszes ital már a kezdetek óta szolgálja az emberiséget, néha gyógyító szérumként hat a „páciensre”, de esetenként, ha nem tartjuk be a mértékletesség szabályait, visszafordíthatatlan következményeket okozhat. A reggeli fogyasztás a paraszti lakosság körében elmaradhatatlan volt. Egészséges voltát hangsúlyozták, ami abból állt, hogy reggel éhgyomorra megettek egy almát, s ittak rá egy stampedli pálinkát.
Mit nevezünk pálinkának és milyen kategóriái ismertek?
A pálinka fogalma Bármely Magyarországon termesztett, vagy vadon termő gyümölcsből készült gyümölcscefréből, lepárlással nyerhető párlatokat nevezzük pálinkának. Kivételt képez Ausztria négy tartománya, ahol azonban csak a barack párlatát nevezhetik pálinkának. Bármilyen adalékanyag hozzáadása (aroma, cukor) - a jelenlegi rendeletek szerint - nem megengedett.
Pálinka múlt, jelen és jövő
Magyarországon már a XIV. század óta főznek pálinkát. Károly Róbert feleségének, Erzsébet királynénak a  köszvényét gyógyították aqua vitaevel, melynek jelentése „az élet vize”. A pálinkakészítés minden esetben valamilyen előjoghoz volt kötve, az előállítás akkoriban is szigorú előírások betartása mellett zajlott.
Zsindelyes Pálinka
1984-ben alapítottuk meg családi vállalkozásunkat Érpatakon, ahol megépítettünk egy klasszikus kisüsti technológiát alkalmazó lepárló berendezést.   Célunk kettős volt. Egyrészt saját kereskedelmi pálinkafőzés beindítása, másrészt a helyi lakosság bérfőzési igényét szerettük volna kielégíteni. 
A név kötelez! - szokták mondani, és most ennek eleget téve elmondhatom, hogy a Budapesti...
A birs pálnkafőzdei felhasználása nem rendelkezik olyan mértékű tradíciókkal, mint pl....
Többet iszik, aki állva iszik A gasztro-kultúra színes palettáján számtalan ital...
Hariforma Bt.
4220 Hajdúböszörmény
Király Jenő tér 1/B
A Pálinkamester elkötelezett híve és támogatója a felelősségteljes,
kultúrált italfogyasztásnak. Ezért pálinka fogyasztását 18 éven aluliak
számára nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem áll módunkban.